Sodelovanje podjetja Kovis livarna d.o.o. na 64. Mednarodnem livarskem posvetovanju v Portorožu

Med 18. in 20. septembrom 2024 je v Portorožu potekalo 64. Mednarodno livarsko posvetovanje (IFC), ki ga organizira Društvo livarjev Slovenije. Ta pomemben strokovni dogodek združuje livarje, znanstvenike in dobavitelje livarske industrije iz številnih evropskih držav, z namenom izmenjave znanja, izkušenj ter najnovejših dosežkov v livarski stroki.

Na konferenci so sodelovali ugledni strokovnjaki iz domačih in tujih univerz, raziskovalnih inštitutov ter predstavniki livarskih podjetij, kar daje dogodku izjemen mednarodni pečat in pomembnost.

Podjetje Kovis livarna d.o.o. je aktivno sodelovalo na posvetovanju s predstavitvijo z naslovom “Zeleni prehod in trajnostni vidiki v livarnah železovih litin”, ki so jo A. Tekavčič, J. Poklič in J.Vranc. Predavanje je naslovilo ključne trajnostne izzive in rešitve, ki so pomembne za prihodnost livarske industrije v luči okoljskih zahtev in zelenega prehoda.

Prav tako smo sodelovali pri predstavitvi z naslovom “Nova oblika mini napajalnikov za povečanje toplotnega izkoristka”, kjer je bil med soavtorji tudi naš strokovnjak S. Al Jasim. Ta raziskava je poudarila inovativne pristope za izboljšanje energetske učinkovitosti livarskih procesov, kar je pomemben korak k zmanjšanju energetskih izgub in povečanju produktivnosti.

Naše sodelovanje na Mednarodnem livarskem posvetovanju potrjuje našo zavezanost k inovacijam, trajnostnim rešitvam in napredku v livarski industriji.

Slika1